Par- og skilsmisserådgivning

HVEM KAN BENYTTE TILBUDDET?

Tilbuddet henvender sig til forældre med børn under 18 år, hvor barnet bor i Hvidovre. Tilbuddet kan være relevant hvis:

 • I har par-problemer, der påvirker børnenes trivsel
 • I har par-problemer og ønsker at undgå en skilsmisse
 • I ønsker at blive skilt på en måde, der går mindst muligt ud over børnene
 • I er skilt og ønsker hjælp til jeres samarbejde og kommunikation om jeres børn

HVAD KAN I BRUGE TILBUDDET TIL?

I kan få op til 10 samtaler med 1-2 medarbejdere fra par-rådgivningen. Samtalerne vil tage udgangspunkt i de emner, I som forældre/par har brug for vores hjælp til, og som omhandler et skilsmisse- eller par-problem.

Rådgivningen er gratis.

HVORDAN HENVENDER MAN SIG?

I kan henvende jer direkte på telefon eller på vores mail familiecentret
Vores administrative medarbejder vil tage imod nogle få oplysninger, og I vil derefter blive ringet op af en medarbejder fra par- og skilsmisserådgivningen. Her aftales, hvornår vi mødes og med hvem.
I behøver ikke en henvisning fra en sagsbehandler.

Vi forventer, at begge forældre deltager i forløbet, enten i fælles samtaler, eller hver for sig.

HVOR OG HVORNÅR FOREGÅR RÅDGIVNINGEN?

Samtalerne foregår på Poppelgården Familiecenter, Byvej 90, 2650 Hvidovre, og vil typisk ligge i tidsrummet mellem 9-15 Samtalerne varer 1-1½ time.

I kan ikke benytte tilbuddet hvis:

 • I har en aktiv sag i statsforvaltningen eller i retten
 • Den ene part ikke ønsker at deltage aktivt, hverken i fælles, eller individuelle samtaler (I behøver ikke nødvendigvis komme sammen til at starte med, hvis I ikke ønsker det).
 • I har en aktiv sag i børne- og familieafdelingen i kommunen

DOWNLOAD FOLDER

 

Kursustilbud til skilte forældre om samarbejde


Par- og skilsmisserådgivningen tilbyder kurser til skilte forældre hvor samarbejdet er vanskeligt. Kurserne foregår som undervisning (psykoedukation) og er ikke terapi. Der er 3 kursusdage a 3 timer som ligger om eftermiddagen fra 15-18 på en hverdag – pt. om tirsdagen. Kurserne foregår i Familiecentrets lokaler på Byvej 98.

På kurserne får man viden om børns reaktioner i forbindelse med skilsmisse, og værktøjer til hvordan man taler med børnene, viden til at forstå og takle egne og eks-partnerens reaktioner og viden om, hvordan man kan medvirke til at skabe et godt samarbejde.

Vi anbefaler alle skilte forældre at deltage i kurset, især hvis samarbejdet volder problemer.

Kurserne er udviklet af 2 forskere ( psykologer) fra Københavns universitet og indholdet er baseret på videnskabelige fakta om børn og skilsmisser. Kurserne udbydes i flere kommuner i landet. Kurserne er gratis. Vi anbefaler begge parter at deltage, og har erfaret, at det fungerer bedst, hvis man er på hver sit kursus. Der udbydes derfor altid 2 kurser umiddelbart i forlængelse af hinanden.

 

 

Få adgang til den digitale platform for skilte forældre – www.ses.dk

Som borger i Hvidovre kommune kan du få gratis adgang til den digital platform SES.dk. Platformen indeholder mange gode informationer om, hvordan du kan hjælpe dine børn igennem en skilsmisse, hvordan du kan få et godt/eller i hvert fald rimeligt samarbejde med din eks-partner og hvordan du kan støtte og tale med dine børn om skilsmisse, også selv om det er noget tid siden du og din eks-partner er gået fra hinanden.

Platformen indeholder også information om konflikthåndtering, vredeshåndtering og mange andre nyttige emner, man kan komme i berøring med, når man enten står foran en skilsmisse, eller har været skilt længe, og har udfordringer med at få samarbejdet til at fungere på en måde, så jeres indbyrdes uenigheder ikke påvirker børnenes trivsel.

Du kan enten kontakte familiecentret og få tilsendt en kode til platformen, eller du kan oprette dig selv på følgende måde:

 • Gå ind på www.ses.dk
 • Hvis du ønsker at se informationerne på et andet sprog end dansk, kan du i øverste højre hjørne klikke på ”skift sprog”
 • Vælg ”log på”
 • Klik på ”ellers kan du oprette dig her” i højre side af skærmen
 • Vælg bopælskommune: ”Hvidovre” og svar på et af de spørgsmål der står (dog ikke ”jeg er bare nysgerrig” så får du ikke adgang)
 • Følg derefter vejledningen